Onze vullingen

Stevig en duurzaam

De vulling is een belangrijk onderdeel van je kussen en verdient dus de nodige aandacht. Zo overweegt u best vooraf of de kussens intensief zullen gebruikt worden of niet, of deze onder alle omstandigheden buiten moeten blijven liggen of gewoon tegen een buitje moeten kunnen. Daarnaast kan u een voorkeur hebben voor eerder zachte, of net hardere kussens. We zetten ze even voor u op een rijtje.

In de strakke afwerking

  • Polyetherschuim (SG25, SG30 en SG40)
  • Koudschuim (HR35, HR45 en HR55)
  • Quick Dry Foam

In de plof-afwerking

  • Holle vezel

Onze verschillende types

Polyetherschuim

Comfortabele instapvulling. Ideaal voor meubel-, boot- en caravankussens.

Koudschuim

Super veerkrachtig. Geen doorzakking na verloop van tijd. Extreem duurzaam.

Quick Dry Foam

Waterdoorlatend en sneldrogend. Voor kussens die niet binnengehaald worden bij stortbuien.

Holle vezel

Comfortabel en fluffy. Kan in de machine gewassen worden.

Welke vulling is geschikt voor mij?

Polyether

Polyether kan gebruikt worden voor meubel-, boot- en caravankussens. Standaard werken wij met SG30 dat uitstekend geschikt is voor tuinkussens en gewoon gebruik. Vulling van lagere densiteit (zoals SG20 en SG25) raden we af voor zitkussens omdat deze te weinig veerkracht hebben en vooral voor rugkussens ideaal zijn. Op rugkussens moet immers veel minder gewicht rusten, waardoor deze beter een lagere densiteit hebben in vergelijking met de zitkussens. Je kan dus jaren van onze vulling genieten. Ben je van plan de kussens echt intensief te gebruiken, dan opteer je best voor SG40.

Quick dry foam

Quick dry foam is waterdoorlatend en sneldrogend. Dit schuim kreeg een extra schimmel- en rotwerende behandelding. Het water loopt er als het ware gewoon doorheen, waardoor de kussens probleemloos buiten kunnen blijven liggen, zelfs in stortbuien of bij sneeuwval. Extreem duurzaam dus en een hoog zitcomfort. Wel een hogere prijsklasse waardoor dit vooral interessant is wanneer je echt van plan bent je kussens aan extreme weersomstandigheden bloot te stellen. Onze sterk waterafstotende stoffen zorgen ervoor dat ook gewone schuimen geen last hebben van een zomerse regenbui.

Koudschuim

Daarnaast bieden wij eveneens koudschuim aan (high resilience foam). Dit heeft een extreem hoge veerkracht. Bovendien ontstaat er na verloop van tijd geen doorzakking op plaatsen waar courant gezeten wordt. Deze vulling kent dan ook een extreem lange levensduur. Prijscategorie ligt net boven die van polyether.

Holle vezel

Holle vezel garandeert een comfortabel en fluffy kussen. Deze vulling behoudt zijn vorm enorm lang en kan zelfs in de machine gewassen worden. Net door zijn bijzondere eigenschappen wordt deze holle vezel ook vaak in hoofdkussens gebruikt voor een optimale nachtrust. In tegenstelling tot polyvlokken, gaat deze vulling niet samenklitten na verloop van tijd. Net daarom bieden we ook bewust geen polyvlokken aan als losse vulling. Dit is een nl. afvalstof (vermalen resten van schuimvullingen) die onvoldoende ventileert en weinig vormvast is. Holle vezel voldoet daarentegen wél aan onze kwaliteitsnorm.

Stel je kussen samen!

Klik hier

Vragen? Contacteer ons!

Klik hier

Geniet steeds van 5 jaar garantie op al onze op maat gemaakte kussens!